Avondmuziek in Petrus en Pauluskerk in Loppersum

LOPPERSUM – Op zondag 2 oktober houdt het Collegium Musicum Loppersum weer een Avondmuziek in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum. Centraal staat een uitvoering van het beroemde motet nr.3 van Johann Sebastian Bach: ‘Jesu, meine Freude’.

Naast het grote Bach-motet zal er ook 19e-eeuwse liturgische koormuziek te horen zijn, zoals het Kyrie uit de “Messe in c-moll” van Franz Liszt, een achtstemmig “Ave Maria” van Anton Bruckner en het beroemde “Cantique de Jean Racine” van Gabriël Fauré.

De koormuziek wordt afgewisseld met gebeden, korte gesproken teksten, samenzang en een stiltemoment.

Ds. Tjalling Huisman is de voorganger, Jelke Hamersma is de dirigent en Klaas Hoek begeleidt de koren en de samenzang op twee oude harmoniums uit zijn waardevolle privé-collectie. Entree is gratis; er wordt een inzameling gehouden voor het werk van het Collegium Musicum Loppersum.

Zondag 2 oktober
Petrus en Pauluskerk Loppersum
Aanvang 19:00 uur

Foto: Google Streetview