Explosieven gevonden in woning Stad (UPDATE)

GRONINGEN – In een woning aan de Adriaan Pauwstraat in Groningen zijn dinsdagmorgen explosieven gevonden. Uit voorzorg zijn 24 omliggende woningen ontruimd.

De EOD is onderweg. De straat is inmiddels afgezet. Vanwege het gevaar is er een GRIP 1-situatie afgekondigd.

De flat in de Asingastraat is ook ontruimd. De gemeente Groningen komt ter plaatse.

UPDATE: Het lijkt te gaan om granaten. Bouwvakkers hebben deze gevonden. De omwonenden worden opgevangen in buurthuiskamer De Hoogte aan de Johan de Wittstraat in Groningen. Inmiddels zijn er nog meer woningen ontruimd. De politie meldt dat het gaat om meer als 30 woningen. De vier handgranaten liggen inmiddels in een kruiwagen. De EOD is bijna ter plaatse. De afzetting wordt ook groter. Ruim 50 omwonenden maken gebruik van de opvanglocatie.