Lezing voor kinderen met leesproblemen of dyslexie

HOOGEZAND – Lezen is voor kinderen met leesproblemen of dyslexie niet makkelijk en daardoor vaak ook niet leuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig andere vormen van lezen die het een stuk leuker kunnen maken. In Bibliotheek Hoogezand is op donderdag 29 september een voorlichtingsavond over andere leesvormen en het Makkelijk Lezen Plein.

Op 29 september organiseert Bibliotheek Hoogezand een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen met leesproblemen of dyslexie. Kinderen die moeite hebben met lezen, vinden het vaak niet leuk om te lezen. Tegenwoordig zijn er behalve gewone boeken gelukkig ook een heleboel andere vormen van lezen die het een stuk leuker kunnen maken. Positieve leeservaringen zijn belangrijk voor kinderen met leesproblemen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen, wordt het lezen leuker en gaan ze ook beter lezen.

Tijdens de voorlichtingsavond vertellen de dyslexiespecialisten van Praktijk de Aa over welke alternatieven er zijn voor het gewone boek, zoals tablets, luisterboeken, Superboek en Yoleo. De bibliotheek laat zien wat het Makkelijk Lezen Plein kinderen allemaal te bieden heeft. Het Makkelijk Lezen Plein is een plek in de bibliotheek die speciaal bedoeld is voor kinderen die moeite hebben met lezen.

De voorlichtingsavond is op donderdag 29 september om 19.30 uur in Bibliotheek Hoogezand, Gorecht-Oost 157. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via: n.kerkhof@biblionetgroningen.nl.