Politie arresteert mannen na diefstal in trein

HOOGEZAND – De politie heeft dinsdagavond twee mannen uit Ter Apel van 24 en 41 jaar, een 28-jarige man uit Oude Pekela en een 27-jarige man zonder vast woonadres aangehouden op verdenking van diefstal.

De vier mannen worden er van verdacht een 17-jarig meisje uit Nieuw Scheemda te hebben beroofd in een trein. Uit haar tas waren de laptop en portemonnee verdwenen. De vier mannen waren plotseling verdwenen.

Meerdere getuigen hadden inmiddels het treinpersoneel ingelicht. De trein werd stilgezet in afwachting van de politie. De agenten doorzochten de trein en zagen de mannen verspreid in een coupé zitten. Een deel van de gestolen spullen is terug gevonden. Ook werd een tas met flesjes parfum gevonden, vrijwel zeker gestolen bij een drogist in Winschoten.

De politie doet een nader onderzoek naar de betrokkenheid van de vier mannen bij meerdere diefstallen. Bij dit onderzoek worden camerabeelden bekeken die in de trein zijn gemaakt. De verdachten zijn ingesloten.