FC Groningen weet niet te winnen van Heracles Almelo

GRONINGEN – FC Groningen is er zaterdagavond niet in geslaagd om thuis van Heracles Almelo te winnen. De ploeg van Ernest Faber kwam in het Noordlease Stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De verwachtingen waren hooggespannen na de 1-5 overwinning van vorige week in Utrecht. De Groningers hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar tot grote kansen kwam het echter niet. Na de pauze werd het spel leuker. De Trots van het Noorden probeerde mede door het fanatieke publiek de gasten uit Almelo onder druk te zetten, maar de Almeloërs kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Door het slechte afronden bleef het echter 0-0. De grootste kans voor FC Groningen kwam op naam van Bryan Linssen. De ex-Heraclied schoot op aangeven van Hans Hateboer de bal in het zijnet.

Door het doelpuntloze gelijkspel staat FC Groningen twaalfde in de Eredivisie met 6 punten uit 7 wedstrijden. Na 4 thuiswedstrijden is er nog altijd niet gewonnen in het Noordlease Stadion. FC Groningen gaat komende zaterdag op bezoek bij Vitesse. De wedstrijd in De Gelredome begint om 18:30 uur.