Bellingwedde zoekt vrijwilliger van het jaar

BELLINGWEDDE – De gemeente Bellingwedde reikt elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een prijs uit aan de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Iedereen kan vanaf nu weer mensen of organisaties aanmelden die in aanmerking komen voor deze titel. Aanmelden kan tot 1 november. De gemeente hoopt op vele reacties.

Uitreiking

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en behandelt deze vertrouwelijk. De onderscheidingen worden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bellingwedde uitgereikt. De Vrijwilligersprijs Bellingwedde bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

Eerbetoon aan alle vrijwilligers

Wethouder Lea van der Tuin onderschrijft dat het werk van vrijwilligers onbetaalbaar en onmisbaar is. “Jaarlijks zetten vele inwoners van de gemeente zich belangeloos in voor anderen. Voor deze inzet hebben wij erg veel waardering. Niet alleen de winnaars krijgen worden in het zonnetje gezet, maar het is een eerbetoon aan alle vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente.”

Aanmelden en criteria

Vrijwilligers kunnen worden aangemeld via een aanmeldformulier. Dit is te downloaden via www.bellingwedde.nl of op te vragen bij het gemeentehuis. Voor de verkiezing geldt een aantal criteria. Zo moet de persoon of groep in kwestie wonen of gevestigd zijn in de gemeente Bellingwedde. Alle voorwaarden zijn te vinden op bellingwedde.nl.

Foto: Google Streetview