Werkgroep gaat voor voortbestaan D.G. van den Noortbad

MUNTENDAM – De werkgroep ‘Behoud van het D.G. van den Noortbad’ is positief gestemd over het voortbestaan van het zwembad. Momenteel wordt onderzocht of de exploitatie van het bad ondergebracht kan worden bij een stichting. Door de werkgroep is een externe adviseur in de arm genomen en de gemeente verleent alle medewerking aan dit onderzoek. Op deze manier zijn meerdere zwembaden behouden gebleven.

Een stichting kan dit bad echter niet alleen exploiteren. Hiervoor is hulp van anderen nodig. De stichting verwacht door gezamenlijke inzet van de vrijwilligers een kostenbesparende en sluitende exploitatie te bereiken. Er worden mensen gezocht voor o.a. bestuurs-, klus- en schoonmaakwerkzaamheden. Men kan zich hiervoor aanmelden via Informatiepagina DG van den Noortbad.

zwembad

Wanneer het de werkgroep lukt voldoende hulp en vrijwilligers voor de stichting op de been te krijgen, betekent dit, dat het bad niet per 1 januari 2017 de deuren hoeft te sluiten.
Hiervoor is onderstaande flyer op diverse locaties binnen de gemeente verspreid.

Foto: Google Streetview