Collegium Musicum Loppersum organiseert Eenkemaconcert

LOPPERSUM – Het Collegium Musicum Loppersum organiseert jaarlijks, in samenwerking met de Eenkemastichting, het zogenaamde Eenkemaconcert. Het wordt dit jaar gegeven door symfonieorkest Suonare d’Amatori en staat onder leiding van dirigent Jelke Hamersma. Plaats van handeling is de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Het programma bestaat uit orkestwerken van vooral kerkmuziek-gerelateerde componisten uit zeer uiteenlopende stijlperioden. Er worden werken uitgevoerd van Bach en Handel uit de 18de eeuw, van Mendelssohn en Bruckner uit de 19de eeuw en tot slot een werk uit de 20ste eeuw van de Nederlander Hendrik Andriessen, die in zijn werk verbindingen legt tussen de 18de en 20ste eeuw.

In een concert voor orgel en orkest van Handel wordt de solopartij gespeeld door organist Jan Luth. Verder zullen delen uit een Brandenburgs concert van J.S. Bach te horen zijn, naast een strijkkwintet van Anton Bruckner en de negende symfonie van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Een staalkaart van drie eeuwen orkestmuziek gepresenteerd in de prachtige ambiance van de eeuwenoude Lopster Petrus en Pauluskerk.

U bent van harte welkom op zaterdag 8 oktober. Het concert begint om 20:00 uur.
De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop 12,50 euro. Aan de kassa 15,00 euro.
Reserveren van kaarten kan via de website www.collegiummusicumloppersum.nl.

Foto: Google Streetview