PostNL gaat 90 brievenbussen verwijderen uit Stad

GRONINGEN – PostNL gaat de komende tijd 90 brievenbussen verwijderen uit de Stad. Reden is dat er steeds minder post wordt verstuurd. Er blijven nog 70 brievenbussen over, verspreid over de Stad.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of worden verplaatst naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. Vanaf 10 oktober 2016 worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Groningen door. In de gemeente Groningen blijven 70 brievenbussen, verdwijnen 90 brievenbussen en 15 brievenbussen komen er nieuw bij. Kijk hier voor een overzicht.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven.