Bar Players viert jubileum met Django Wagner

GRONINGEN – Bar Players bestaat donderdag 13 oktober precies dertig jaar. En dat wordt groots gevierd. Het bekende Groningse feestcafé van Anita Makken viert dit jubileum de hele maand oktober. De eerste artiest die deze feestmaand op de bühne staat is niemand minder dan Django Wagner. De Brabantse zigeunergrootheid zal vrijdagavond 7 oktober met zijn dansbare hits als ‘Kali’ en ‘Mooie ogen’ ongetwijfeld voor een uitverkocht huis zorgen.

Anita Makken opende de deuren van Bar Players in het najaar van 1986. Sindsdien behoort haar feestcafé tot de bekendste horecabedrijven uit de Poelestraat. Regelmatig stonden grote Hollandse-hits helden als Marianne Weber, Frans Bauer, Jan Smit, Corry Konings, Stef Ekkel, Frans Duijts en Peter Beense op de prachtig bontgekleurde artiestenvloer. Logisch dus dat er ook tijdens dit ‘parelmoeren jubileum’ een spetterend gezelschap volkszangers in Players staat geprogrammeerd, met als slotstuk de ‘Koos Alberts Awards’ op zondag 30 oktober.

FC Groningen

Het feestcafé van Makken is niet alleen bekend vanwege de veelvuldig langskomende vaderlandse artiesten. Ook medewerkers, supporters en sponsors van FC Groningen koersen na clubsuccessen traditioneel als eerste naar Bar Players. Diverse clubstropdassen, foto’s en FC-relikwieën hangen er als stille getuigen aan de wanden en de toog.

Middelpunt

Ook na afloop van de historische bekerwinst van de FC vorig jaar was Bar Players het middelpunt van de festiviteiten in de binnenstad. Vele honderden supporters verwelkomden de spelers en staf rondom en in Bar Players. Memorabel was de ‘onofficiële loting’ voor de Europa League, die clubdirecteur Hans Nijland ’s avond achter de bar van het café alvast zelf in scene zette!

bar-players

Naam

Bar Players dankt haar naam aan de sportwereld en de vele spellen (darts, kaarten, biljart) die er vroeger werden gespeeld. Ook de regelmatige invasie van sport- en studententeams draagt bij aan de cultnaam Bar Players. Bezoekers beschrijven het café als warm, gastvrij en ongedwongen. “Een plek waar iedereen gelijk is, status niet telt en je even onbezorgd kunt genieten. Samen met Renee Liebermann, Martijn Oosterveld, Maikel van der Lingen en Johan Wolters sta ik elke avond met veel plezier klaar voor onze gasten,” aldus een trotse Makken.