Komend weekend afsluitingen door voorbereiding aanpak Ring Zuid

GRONINGEN – In het weekend van vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober voert Combinatie Herepoort inspecties uit op en aan de viaducten direct ten westen en ten oosten van de Euvelgunnerbrug. Deze onderzoeken maken deel uit van de voorbereiding op de aanpak van de Ring Zuid.

Om de onderzoeken uit te kunnen voeren, worden de Bergenweg en een deel van de Osloweg op bepaalde tijden afgesloten. Op de ringweg zelf wordt op gezette tijden een rijstrook afgezet.

Vrijdagavond 30 september vinden er boven op het viaduct bij het Vrijheidsplein betoninspecties plaats. Dit kan met name in de avonduren leiden tot geluidsoverlast voor de directe omgeving. De direct omwonenden zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Van vrijdag 30 september 19:00 uur tot maandag 3 oktober 06:00 uur is de Hereweg tussen de Stationsweg en de Zuidelijke Ringweg afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers is de Hereweg wel toegankelijk. De gemeente Groningen voert dan – vanwege het verleggen van kabels en leidingen – asfalteringswerkzaamheden uit.