Museum Nienoord organiseert activiteiten tijdens oktober Kindermaand

LEEK – Museum Nienoord heeft een aantrekkelijk en gevarieerd programma voor kinderen samengesteld tijdens de oktober Kindermaand.

Koetsier worden

Op alle openingsdagen in oktober kunnen kinderen leren hoe je een paard en wagen moet mennen. Kinderen verkleden zich als koetsier en nemen plaats op de bok. (Leuk fotomoment) Met de aanwijzingen en instructies van de echte koetsier leren de kinderen hoe ze de teugels moeten vasthouden en de paarden moeten mennen. Alle kinderen ontvangen een koetsiersdiploma. Vervolgens wordt in het museum de proef op de som genomen. Kinderen klimmen op de bok en moeten met de teugels paard en wagen over een virtueel parcours leiden. Elke week wordt er een winnaar bekend gemaakt. De winnaar is degene die het parcours foutloos en het snelst heeft afgelegd. De winnaar ontvangt een “gouden koets” (klein formaat)af te halen bij het museum.

Schelpenmozaïek

In de herfstvakantie op zaterdag 22 en zondag 23 oktober om 14.30 uur brengen kinderen onder begeleiding een bezoek aan de Schelpengrot. Daar doen ze inspiratie op voor hun eigen kunstwerk aan de hand van de legende over Het meisje van de schelpengrot. Vervolgens maken ze onder begeleiding een mozaïek van schelpen en steentjes in gips. De kunstwerken kunnen na kort drogen mee naar huis. Deze activiteit duurt een uurtje.

Puzzeltocht

In de herfstvakantie op zondag 16, woensdag 19 en vrijdag 21 oktober om 14:30 uur gaan kinderen op zoek naar de familiewapens op Nienoord. Een leerzame puzzeltocht. Ridders droegen symbolen op hun wapenschild en helm. Aan de hand van kleuren en symbolen herkende je de ridder. Aan het eind van de puzzeltocht gaan de kinderen het wapen van Nienoord schilderen dat als aandenken mee naar huis genomen kan worden.

Meedoen? Meld u aan via info@museumnienoord.nl. De kosten voor deelname bedragen € 1,00 naast de gewone entreeprijs voor het museum (vanaf 8 t/m 14 jaar: € 3,00).