Robben nog niet bij selectie Nederlands Elftal

GRONINGEN – Arjen Robben maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Dat maakte bondscoach Danny Blind vrijdag bekend tijdens de persconferentie, waarin hij de definitieve selectie bekend maakte. De bondscoach houdt de optie ‘Robben’ echter nog wel open.

Als gevolg van een tijdens de voorbereiding opgelopen dijbeenblessure miste de Groninger de eerste duels van Bayern én de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje in en tegen Zweden (1-1). De Nederlandse sterspeler maakte vorige week zijn rentree bij Bayern München. Robben viel tijdens de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC in en maakte niet veel later de 3-0.

Bondscoach Danny Blind wacht de wedstrijd van Bayern München van komend weekend af. Komende zaterdag speelt de ploeg van Arjen Robben in de Bundesliga een thuiswedstrijd tegen FC Köln. Mogelijk wordt Robben alsnog geselecteerd voor Oranje.

Het Nederlands Elftal speelt op vrijdag 7 oktober in De Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later komt Frankrijk op bezoek in de Amsterdam ArenA.