Schilder Aly van der Wal exposeert in kantoor Bout Advocaten

GRONINGEN – Van 7 oktober 2016 tot en met 6 januari 2017 exposeert de Groningse schilder Aly van der Wal in het kantoor van Bout Advocaten in Groningen. Tijdens kantooruren zijn haar schilderijen voor iedereen gratis te bezichtigen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de expositie op 7 oktober om 15:30 geopend. Aly van der Wal zal dan vertellen over haar werk.

Volgens advocaat Govert Tiddens van Bout Advocaten is dit de eerste expositie op het kantoor, maar zeker niet de laatste: “Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons kantoorgebouw voor meer te gebruiken dan alleen als kantoor. Wij hebben een fantastisch monumentaal pand, dat zeer geschikt is om dit soort activiteiten in te houden. Wij hebben inmiddels de tweede en de derde expositie al gepland en hopen dat dit een nieuwe traditie wordt.”

Aly van der Wal is opgeleid aan Academie Minerva en de Klassieke Academie. Zij is lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg. Zij ontwikkelde een geheel eigen techniek met haar acrylaat-diepdrukken. Deze manier van werken, waarbij een mal wordt opgewerkt met laagjes, levert monodrukken op, die de gelaagde opbouw van het Waddengebied overtuigend weergeven. De laatst jaren legt Aly zich vooral toe op schilderijen en tekeningen waar landschappen centraal staan. Zij werkt met eitempera, wat bepalend is voor de sfeer van haar schilderijen. Het gebruik van zelfgemaakte eitempera vormt bovendien een ambachtelijke en technische verrijking van haar werk.

Bout Advocaten is gevestigd in Groningen aan de Ossenmarkt 7. Het kantoor heette tot 24 september nog BoutOveres, maar die naam was volgens Tiddens niet praktisch: “In 2009 is door een fusie tussen de kantoren Bout en Overes het kantoor BoutOveres ontstaan, maar wij hebben gemerkt dat die naam niet goed blijft hangen. Bout is kort en krachtig, dus zijn wij weer overgestapt op die naam.”