Vitesse te sterk voor FC Groningen in onweerwedstrijd

ARNHEM – Voor FC Groningen stond zaterdagavond de zware uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Exact tien jaar nadat Luis Suarez de noordelingen in eigen huis de winst bezorgde tegen de Arnhemmers door in blessuretijd de 4-3 te maken. Uit is het echter een ander verhaal voor FC Groningen. Doorgaans weet de ploeg de punten niet mee te nemen uit het Gerledome. Dat lukte ook deze keer niet. Het werd 2-1 voor de thuisploeg van Henk Fräser.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. Danny Hoesen mocht in de vierde minuut aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Milos Rashica op Bryan Linssen. De spits faalde niet en tekende voor zijn vierde doelpunt van dit seizoen. De thuisploeg drong daarna aan en werd steeds gevaarlijker. Het duurde uiteindelijk tot de 44e minuut voordat Lewis Baker een vrije trap van net buiten het strafschopgebied onberispelijk achter doelman Padt schoot.

Na rust was Vitesse de bovenliggende partij. Zonder overigens al te veel kansen te creëren. Dat veranderde nadat de wedstrijd een kwartier was stilgelegd vanwege onweer. Direct na de hervatting wist Kelvin Leerdam een vrije trap van –wederom- Baker te promoveren tot doelpunt en bracht de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Dat werd tevens de eindstand.

Na de interlandperiode speelt FC Groningen op 15 oktober tegen SC Heerenveen. Het Noordlease Stadion is dan het strijdtoneel.