Delfzijl start met eerste kindergemeenteraad

DELFZIJL – Op woensdag 12 oktober vindt er voor de eerste keer in de gemeente Delfzijl een vergadering plaats van een kindergemeenteraad. Leerlingen uit groep 7 en 8 van elf basisscholen uit de gemeente vormen deze raad. De kindergemeenteraad bespreekt de ideeën van de leerlingen van deze scholen over wat er in hun buurt veranderd of verbeterd kan worden om hier nog prettiger te wonen. Na het debat kiezen de kinderen uiteindelijk het beste idee. Het winnende idee krijgt 1.000 euro.

De gemeenteraad heeft het initiatief tot het organiseren van een kindergemeenteraad genomen om te weten te komen wat er onder kinderen leeft. Daarnaast is het doel de leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek. Burgemeester Gerard Beukema, voorzitter van de gemeenteraad opent om 15:00 uur de bijeenkomst en zit deze voor. Deze eindigt om 17:00 uur.

De vergadering van de kinderraad is openbaar. Naast de kinderen en leerkrachten van de deelnemende scholen zijn ook het college van burgemeester en wethouders en leden van de gemeenteraad aanwezig. Familie en vrienden van de kinderen zijn ook van harte welkom.

Fotobijschrift: De loco-griffier, Wendy Onrust verzamelt de ingediende ideeën voor de kindergemeenteraad van 12 oktober. Leerlingen uit groep 7 en 8 van elf basisscholen uit de gemeente vormen deze raad.