Gerard Kemkers heeft geen trek in KNVB-functie

Kemkers manager topsportcentrum

GRONINGEN – Gerard Kemkers heeft geen trek in een overstap naar de KNVB. De oud-schaatscoach heeft het na zijn zin bij FC Groningen en heeft bedankt voor de functie van innovatie-/prestatiemanager.

De oud-schaatscoach is sinds december 2014 in dienst bij FC Groningen. Daar is hij manager van het Topsportzorgcentrum. Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB benaderde Kemkers twee weken geleden voor een overstap naar de KNVB, maar de Peizenaar blijft bij FC Groningen.

De nog te benoemen innovatie-/prestatiemanager van de KNVB zal op termijn ook de taak van teammanager van het Nederlands elftal moeten vervullen. Die functie wordt nu nog bekleed door Hans Jorritsma. Zijn contract loopt op 31 december 2017 af.