Westerwolde verliest thuis van Siddeburen

VLAGTWEDDE – Een gehavend Westerwolde verloor zondagmiddag op eigen terrein met 2 – 1 van Siddeburen. Deze eindstand kwam in de tweede helft tot stand. Voor de rust was de wedstrijd nagenoeg in balans. Door deze nederlaag bivakkeert Westerwolde in de onderste regionen van de vierde klasse C. Hoewel er vorige week nog met ruime cijfers van Gieterveen werd gewonnen, moet wel worden geconcludeerd dat ook deze middag de stootkracht van Westerwolde in aanvallend opzicht weer iets onder de maat bleef. Het aantal afwezige aanvallers kan hier mede debet aan zijn.

Om uiteenlopende redenen waren tegen Siddeburen Henk Hebers, Rik te Velde, Bartel Geleijnse, Rudolf Riks en Jeremy Hekman niet inzetbaar. Daardoor kon trainer Loek Swarts, evenals op een zeker moment in de voorbereiding, met moeite een elftal op de been brengen. Te prijzen valt het feit dat de B-junioren René v.d. Laan en Peter Beens, alsmede tweede elftalspeler Thorben Hulsman, bereid waren plaats te nemen op de bank. Hoewel het spelbeeld deze eerste vijfenveertig minuten behoorlijk in evenwicht was, werd het al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave voor Westerwolde zou worden deze middag winnend af te sluiten. Gelukkig beschikte scheidsrechter Jager uit Hoogezand over een goede conditie om het snel heen en weer golvende spel te kunnen volgen. Beide teams hanteerden regelmatig de lange bal. Echte doelkansen waren er voor beide partijen echter niet, zodat beide teams met een 0–0 tussenstand aan de tweede helft konden beginnen.

In de 7e minuut van de tweede helft miste scheidsrechter Jager een overtreding op de meeverdedigende Merijn te Velde. In de situatie die hieruit voortkwam moest aanvoerder Arjen Heidekamp aan de noodrem trekken. Uit de toegekende vrije trap scoorde Jason Weites voor Siddeburen. Geconstateerd moet worden dat keeper Johan Kruize bij deze treffer niet geheel vrijuit ging. Na deze vroege tegengoal in de tweede helft, probeerde Westerwolde wel enige druk te zetten, maar tot serieus gevaarlijke kansen leidde een en ander niet. In de 58e minuut kwam Julian Bijman namens Siddeburen aan de linkerkant in balbezit en handig solerend, maar niet goed verdedigd, kwam hij recht voor de goal in schietpositie. Onhoudbaar voor doelman Kruize liet hij de bal in het doel verdwijnen: 0–2. Het daarna opportunistisch spelend Westerwolde ontbrak het enigszins aan geluk. Zo belandde er een bal boven op de lat en verdween de bal een paar keer net aan de verkeerde kant van de paal. Uit een corner van Merijn te Velde ontstond er een scrimmage voor het doel van Siddeburen en Marco Boskers was er als de kippen bij om zijn eerste goal voor Westerwolde te scoren. Deze aansluitingstreffer gaf spelers en publiek weer nieuwe moed. Onder druk moest Siddeburen de nodige corners weggeven, maar gescoord werd er niet meer. Volgens trainer Huisman van Siddeburen was het een tamelijk unieke middag. Ondanks de feestweek in hun dorp werden de punten eens meegenomen naar huis. Ook scheidsrechter Jager ging met een presentje naar huis. In het kader van de “Week van de scheidsrechter” kreeg hij een mooie handdoek namens Westerwolde aangeboden.

Volgende week zondag speelt Westerwolde in en tegen Alteveer. Deze derby is voor beide ploegen van belang om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Op voorhand dus een mooie kraker, die zich hopelijk weer kan verheugen op een grote publieke belangstelling.