Diversity Day op Alfa-college

PROVINCIE – Op alle locaties van het Alfa-college wordt tussen 10 en 14 oktober een Diversity Day georganiseerd. Op deze dag staat er een regenboogvlag voor de deur en vinden er allerlei activiteiten plaats met als thema tolerantie en respect. Zo wil de school laten zien dat verschillen tussen mensen er mogen zijn.

Diversiteit in onze samenleving, en dus ook op scholen, neemt toe. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is. En kan worden wat hij of zij wil. Binnen het mboonderwijs is er veel aandacht voor dit thema. Het is echter de eerste keer dat er op locaties een Diversity Day wordt georganiseerd. Overal staan regenboogvlaggen, worden armbandjes uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Elke locatie vult het programma verder op haar eigen manier in. Hierin wordt onder andere samengewerkt met Discriminatie Meldpunt Groningen.

studenten-alfa-college-1

Mooiere wereld “Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere wereld. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet.” Aldus Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

De actie op het Alfa-college sluit aan op de lokale Diversity Day 2016. Deze vijfde editie vindt op zondag 16 oktober in Groningen plaats. Het is een dag om te vieren hoe divers Groningen is. Om kleur en diversiteit in de samenleving te vieren. Tussen 12:00 en 17:00 uur is er een uitgebreid programma op het Waagplein met o.a. muziek, dans, kunst, cultuur en doe-activiteiten zoals interactieve spelletjes.