Klaas van der Woude nieuwe dirigent Concordia Middelstum

MIDDELSTUM – Klaas van der Woude is benoemd tot nieuwe dirigent van de fanfare Concordia Middelstum. Het bestuur is trots op deze aanstelling.

Klaas is onder meer bekend als dirigent van De Bazuin uit Oenkerk. Deze band komt uit in de kampioensdivisie voor brassbands. En dirigent van harmonie Crescendo te Drachten. Van der Woude is verder arrangeur en hoofdvakdocent directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij heeft zijn sporen in het vak meer dan verdiend en is een bekende naam in de muziekwereld.

Van der Woude was al sinds het voorjaar als interim dirigent verbonden aan de fanfare van Concordia. Door het vertrek van Siemen Hoekstra ontstond er een vacature die Klaas in afwachting van de benoeming van een nieuwe dirigent zou opvullen. Dat beviel van beide kanten zo goed het interim-schap wordt omgezet in een vaste aanstelling. Naast Klaas van der Woude heeft Concordia Jan Werkman bereid gevonden om aan te treden als 2e dirigent van de fanfare. Hij zal Klaas vervangen bij afwezigheid en onder andere de sectierepetities leiden. Werkman is onder andere docent bij verschillende verenigingen, waaronder Concordia Middelstum en dirigent van brassband Immanuel uit Uithuizermeeden, brassband GBG uit Groningen en fanfare Tida Kira uit Munnekezijl.

Concordia verwacht met de aanstelling van beide heren dat het orkest de groei door kan zetten die geruime tijd geleden is ingezet.