Gratis kindercolleges SchoonSchip

GRONINGEN – Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert tijdens Oktobermaand Kindermaand ter gelegenheid van het project ‘SchoonSchip’ een gratis collegereeks voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

De colleges worden gegeven door studenten van Greenoffice van Rijkuniversiteit Groningen. Op vier zaterdagen in oktober wordt tijdens de colleges duidelijk dat plastic afval ‘niet bestaat’, alles kan namelijk gerecycled worden. Er zijn twee reeksen van twee colleges van 90 minuten. De eerste collegereeks is op zaterdag 8 en 15 oktober en de tweede reeks op zaterdag 22 en 29 oktober van 14:00 tot 15:30 uur. Kinderen kunnen één college volgen of een set van twee. Ouders en of andere begeleiders krijgen tijdens de colleges gratis toegang tot het museum.

Deze colleges hebben theoretische, maar ook praktische elementen. Zo werken de kinderen in groepjes samen en sluiten ze elk college af met een posterpresentatie. Dit is een compacte en sterk visuele presentatievorm die veel wordt gebruikt op universiteiten, congressen en symposia. Verder zoeken de kinderen in het laatste college naar mogelijke oplossingen voor problemen met plastic afval. Door kinderen na te laten denken over oplossingen worden ze meer bewust van de effecten van plastic
afval op het milieu.

Aanmelden voor de colleges is verplicht, dit kan door een mail te sturen naar educatie@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Vermeld aan welk eerste college (8 of 22 oktober) en welk tweede college (15 of 29 oktober) er wordt deelgenomen. De colleges vinden plaats in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Foto: Vis gemaakt van plastic flesjes door kunstenares Maria Koijck