Tamirat Tola en Tristan Bangma geven startschot 4Mijl4You

GRONINGEN – De organisatie van 4Mijl4You heeft Tamirat Tola en Tristan Banga weten te strikken voor het geven van het startschot. De zesde editie vindt zaterdag 8 oktober plaats, op de avond voorafgaand aan de 4 Mijl van Groningen.

verwachting volbrengen 1.400 deelnemers de 6,437 km geheel op eigen wijze, waaronder wandelend, fietsend, op skates of in een rolstoel of met (versierde) kinderwagen. Topatleet Tamirat Tola verzorgt om 20:15 uur het startschot van de snelheidsgroep 5 km/u in Haren. Tola won een bronzen medaille op de 10.000m bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro na een spannende eindstrijd met zijn landgenoot Demelash.

Tristan Bangma verzorgt het startschot van de 15 km/u. De Nederlander won goud bij de Paralympische Spelen in Rio op het onderdeel 1 km tijdrit tandem met voorrijder Teun Mulder. Daarnaast is ook ‘good old’ Jaap Nienhuis, bekend van RTV Noord, aanwezig om alle deelnemers een leuke en succesvolle 4Mijl4You toe te wensen.

Er doen steeds meer mensen mee aan de 4Mijl4You. De voorinschrijving heeft inmiddels een nieuw record opgeleverd met ruim 1100 deelnemers. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers die zich voor ingeschreven hebben, hun naam op het startnummer krijgen. Daarmee kan het publiek iedereen extra goed aanmoedigen.