Elly Pastoor brengt twee bezoeken in Opende

OPENDE – Wethouder Elly Pastoor komt donderdagmiddag naar sporthal de Veste in Opende. Pastoor reikt daar het eerste beweegboekje uit en feliciteert een 17-jarige kampioen.

Beweegboekje

Elly Pastoor reikt het eerste beweegboekje uit aan de 84-jarige Jenny Hertsig. Na een tia is zij weer volop in beweging en sport zij vier keer per week. Hiermee is zij een voorbeeld voor andere senioren. Het beweegboekje wordt uitgebracht in het kader van ‘Grootegast Plezierig in Beweging’, waarmee de gemeente in samenwerking met onder meer Witteborg Sport en zorgcentrum Het Hooge Heem wil bevorderen dat senioren een specifiek aanbod krijgen om meer te bewegen.

Felicitatie

De wethouder van sport gaat vervolgens op bezoek bij de 17-jarige Nederlands kampioen freerunnen Floris Witte. De Opendenaar was afgelopen juni tijdens het Freerun Kampioenschap bij het Fantastic Gymnasctics in Ahoy de snelste. Dit deed hij in de categorie 15 -17 jaar.

Freerunning is binnen de nationale gymbond KNGU de nieuwste discipline en een snelgroeiende sport: je gaat van A naar B via de kortste weg, dus over/onder en vanaf allerlei obstakels. Soms op snelheid, vaak ook met mooie (salto)sprongen. Dit kun je buiten doen, maar om het veilig te leren, is een gymzaal handig. Floris zal door de wethouder in het zonnetje worden gezet, waarna kinderen het freerunnen demonstreren op het parcours in de sporthal. Daarna zal Floris laten zien hoe een Nederlands kampioen het doet.