SP-gedeputeerde brengt bezoek aan Winsum

Winsum – Gedeputeerde Eelco Eikenaar bezoekt vrijdag 7 oktober de gemeente Winsum. Tijdens het bezoek worden een aantal projecten in de gemeente bezocht, onder andere de nieuwe woonwijk Munster.

De gemeente is trots op de vele initiatieven die er in de gemeente worden ontplooid op het gebied van leefbaarheid, wonen, zorg, onderwijs en economie en wil graag aan de gedeputeerde laten zien wat er allemaal gebeurt. Burgemeester Rinus Michels: “In Winsum zijn organisaties heel hard aan het werk om in Winsum te investeren. Vanzelfsprekend zijn we daar erg blij mee. We investeren er vanuit de gemeente ook veel geld en tijd in. Maar er is meer geld nodig om alles te kunnen realiseren. We hopen dan ook een steuntje in de rug te kunnen krijgen vanuit de provincie.”

Ontvangst en locatiebezoeken

Het bezoek van 7 oktober start met een ontvangst op het gemeentehuis. Hier staat een kort welkomstwoord en een voorstelrondje van de diverse projecten op de agenda. Daarna wordt gezamenlijk een aantal locatiebezoeken gebracht. De projecten die worden bezocht zijn het project kind-/zorgcentrum, de herinrichting van de sportvelden bij Winsum West en het plan voor het centrum van Winsum.

Nieuwe woonwijk Munster

Aan de oostzijde van Winsum wordt de nieuwe wijk Munster ontwikkeld met 150 woningen. Deze nieuwe wijk wordt duurzaam ontwikkeld en wordt gasloos. Een collectief warmtenet fungeert hier als duurzame energiebron.

Het project kind-/zorgcentrum

De gemeente, De Twaalf Hoven en schoolbesturen hebben een plan voor nieuwbouw op de huidige locatie van De Twaalf Hoven in Winsum. Doel van dit nieuwe gebouw is om een centrum te realiseren voor 0-110 jaar, dat onder meer dé plek wordt voor het basisonderwijs in Winsum.

Winsum West

Voor de ontwikkeling van Winsum West zijn tijdens een verkenning vele sportieve en recreatieve invullingen op een rijtje gezet. Gekozen is om het model sportlandschap verder uit te werken, waarbij de focus vooral op het concentreren van de voetbalvelden is gericht. Daaromheen wordt de infrastructuur verbeterd en wordt gezocht naar slimme combinaties van activiteiten. Een andere ambitie is het verduurzamen van het gebied.

Centrumplan

Ondernemers in Winsum hebben gezamenlijk een visie ontwikkeld voor de ontwikkeling van het centrum van Winsum. In deze visie worden diverse ideeën aangedragen om het centrum van Winsum te versterken. Daarbij zijn de belangrijkste speerpunten de invulling van het Boogplein en relocatie van winkels naar Hoofdstraat Obergum.

Foto: Google Streetview