FC Groningen verliest oefenwedstrijd van NAC Breda

GRONINGEN – FC Groningen heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen NAC Breda met 0-1 verloren. De gasten uit Breda scoorden vlak voor tijd de winnende treffer.

In het Noordlease Stadion trad FC Groningen aan zonder de zeven internationals. Om uiteenlopende redenen waren ook keeper Stefan van der Lei, Jason Davidson, Kasper Larsen, Jesper Drost en Desevio Payne niet beschikbaar tegen NAC Breda.

Het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van NAC Breda. Maar net als in de competitie kwam de ploeg van trainer Ernest Faber moeilijk tot scoren. Na de rust was het spel van FC Groningen veel minder. De ploeg uit de Jupiler League werd steeds gevaarlijker. De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen, maar twee minuten voor tijd schoot NAC-spits Cyriel Dessers echter de bal in het lege doel, na een twijfelende actie van doelman Peter van der Vlag.

Vanwege interlands staat er komend weekend geen Eredivisie-voetbal op het programma. FC Groningen hervat zaterdag 15 oktober de competitie met de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint om 20:45 uur.