Celstraf geëist tegen overvaller uit Delfzijl

DELFZIJL – Een 31-jarige man uit Delfzijl heeft een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd gekregen van het Openbaar Ministerie. De Delfzijler zou twee gewapende overvallen hebben gepleegd op een woning in Farmsum en in Delfzijl.

Bij de overval in Farmsum werd in mei van dit jaar 30 euro buit gemaakt. De overvaller kreeg hierbij hulp van een vrouw, die op de deur van de woning klopte. Vervolgens kwam de overvaller met een bivakmuts tevoorschijn. Tegen de vrouw is een celstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, geëist.

Bij de tweede overval zou de verdachte samen met een andere man een overval hebben gepleegd op een woning in Delfzijl. Onder bedreiging van wapens werd gevraagd om geld, maar de bewoners wisten te vluchten. In de woning werden kabelbinders gevonden met daarop DNA van de verdachte.

Over twee weken volgt de uitspraak van de rechter. De verdachten ontkennen.