Twaalfde editie FC Groningen G-toernooi in Glimmen

GLIMMEN – Twaalf teams gaan op woensdag 12 oktober strijden om de FNV-Bouw bokaal tijdens de 13e editie van het G-toernooi van FC Groningen. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Het voetbaltoernooi vindt net als andere jaren plaats bij VV Glimmen. De opening op Sportpark De Groenenberg is om 14:30 uur. Elk team wordt gecoacht en begeleid door twee spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen, dit wordt door een loting bepaald.

De wedstrijden beginnen om 15:00 uur en de finale is gepland om 17:15 uur. De deelnemende verenigingen zijn dit jaar De Brug, Drenthina, HS’88, Kids United 1, Kids United 2, Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS, NOVO, FC LEO, Appingedam en Drenthina. Laatstgenoemde werd vorig jaar winnaar.

Het team wat zich het beste aan de regels houdt tijdens het G-toernooi wordt door maatschappelijk partner Menzis in het zonnetje gezet doormiddel van de Menzis Fair Play Cup.