Nacht van de Nacht in Kommerzijl

KOMMERZIJL – De gemeente Zuidhorn organiseert op zaterdag 29 oktober de Nacht van de Nacht in Kommerzijl. Sterrenkundige Paul Wesselius geeft hier een lezing over ons sterrenstelsel en eventueel buitenaards leven.

Aansluitend vindt een avondwandeling plaats door het NAM-park. De avond wordt afgesloten door muzikant Gert Sennema uit Grijpskerk die enkele liedjes over de nacht zingt.

Jaarlijks evenement

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Het initiatief van Natuur- en Milieufederaties wordt jaarlijks gevolgd door gemeenten, bedrijven en andere organisaties. Gemeente Zuidhorn doet elk jaar mee.

Opgave

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het emailadres nachtvandenacht@zuidhorn.nl of telefoonnummer 0594-508888. Opgeven kan tot en met 27 oktober.

Parkeren

De ontvangst is in dorpshuis Soltketen, Dorpsstraat 25 in Kommerzijl. Het programma begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur. De zaal is vanaf 19:45 uur geopend. Achter het dorpshuis is voldoende parkeergelegenheid.

Foto: Google Streetview