Asser Boys wint FC Groningen G-toernooi in Glimmen

GLIMMEN – De dertiende editie van het G-toernooi van FC Groningen is woensdag gewonnen door Asser Boys. In een spannende finale werd er na strafschoppen gewonnen van Kids United. De voetbalclub uit Assen is hiermee de opvolger geworden van Drenthina.

In een samenwerking tussen FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college streden er twaalf teams om de felbegeerde FNV-Bouw bokaal. Het toernooi stond ook dit jaar weer onder leiding van organisator Egge Knol.

Het voetbalfeest vond net als de afgelopen jaren plaats op de velden van Sportpark De Groenenberg in Glimmen. Elk team werd gecoacht en begeleid door spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Daarbij werden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen.

De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar NOVO.