Horrorclown ook gezien in Groningen

GRONINGEN – Al jarenlang is het een gewoonte in Amerika, Australië en Groot-Brittanië. Tijdens de Halloweenmaand gaan geschminkte grappenmakers verkleed als clown en jagen kinderen de stuipen op het lijf. De ‘Horrowclown’ lijkt nu ook actief in Nederland. Afgelopen weekend verscheen een persoon verkleed als clown met een bebloed hakmes in de stripheldenbuurt in Almere. Ook in de provincie Groningen zijn de eerste horrorclowns gesignaleerd.

De politie kreeg woensdagavond een melding van een horrorclown in Stadskanaal. Later verschenen er ook foto’s op Social Media van een ‘Killerclown’ in Ter Apel en in de stad Groningen. Voorbijgangers hadden de angstaanjagende verschijning met een honkbalknuppel gespot in Beijum en in Lewenborg.

De politie houdt de hype nauwlettend in de gaten. In Rotterdam werd een horrorclown woensdagavond aangehouden. De clown liep aan het begin van de avond met een nep-hakmes door de wijk Oud-Charlois.

De arrestatie is volgens de politie een signaal voor andere ‘horrorclowns’ dat hun gedrag niet grappig is.