Tijdelijke parkeerplaatsen aan Kustweg in Delfzijl

DELFZIJL – Er komen tijdelijke parkeerplaatsen en camperparkeerplaatsen aan de Kustweg in Delfzijl. Het college van B en W heeft hiervoor toestemming gegeven.

De parkeerplaatsen zijn nodig om parkeer- en overnachtingsgelegenheid te kunnen blijven bieden tijdens de bouwfase van de nieuwe dijk en het Muzeeaquarium. Door de verlegging van de dijk landinwaarts en het verbouwen van het museum is een groot aantal parkeerplaatsen verwijderd. Op de tijdelijke camperparkeerplaatsen blijven faciliteiten aanwezig.

Het college gaat ook akkoord met het opruimen van de oude parkeerplaats van het voormalige verkeerspark aan de Kustweg. De vrijkomende materialen worden door de gemeente gebruikt voor de aanleg van de tijdelijke parkeerplaatsen. Daarnaast worden omwonenden betrokken bij de plannen van de inrichting aan de kustzone.

De nieuwe dijk maakt deel uit van het project Marconi. Marconi omvat verschillende deelprojecten waarbij leefbaarheid, natuur, waterkering en recreatie centraal staan. Andere deelprojecten zijn onder andere een kwelderlandschap voor de kust en een loop- en fietsverbinding met het stadscentrum.