Fotograaf Gert Roelfsema overhandigt werk aan Treant

STADSKANAAL – Fotograaf Gert Roelfsema heeft ziekenhuislocatie Refaja een foto overhandigd als dank voor zijn expositie afgelopen voorjaar bij Treant Zorggroep. Karina Noot, verpleegkundig consulent reumatologie, nam zijn werk namens Treant in ontvangst.

Gert Roelfsema was van 1973 tot 2004 huisarts in Stadskanaal. Hij had zitting in de Treant-kunstcommissie voor de ziekenhuislocaties, waarvan hij onlangs afscheid nam. Hij fotografeert sinds zijn zestiende. Natuur, landschappen, steden, architectuur en vooral mensen heeft hij graag voor de lens. Tijdens zijn expositie dit voorjaar in Refaja waren foto’s te zien van natuur en wild, gemaakt in Zuid-Afrikaanse wildparken. Ook waren er foto’s te zien van processies en bedevaarten.

De foto die hij aan Treant heeft overhandigd is gemaakt in El Rocio in Andalusië (Spanje). ‘Carmencita trof ik op de stoep van de kathedraal tijdens een bedevaart. Met name haar vrolijke blik en de harmonie van kleuren vond ik een plek waard in een serie van dertig foto’s’, aldus Gert Roelfsema. De foto is te zien in de gang naar de poliklinieken Reumatologie, Longgeneeskunde en KNO in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.

Foto: Fotograaf Gert Roelfsema