HFC’15 laat jeugd beperkt op kunstgras spelen

HOOGKERK – Voetbalvereniging HFC’15 uit Hoogkerk neemt drastische maatregelen om voetballen op kunstgras zoveel mogelijk te beperken. Het bestuur van de voetbalclub heeft besloten dat alle teams van onder de 13 jaar alleen nog maar op natuurgras gaan voetballen.

De reden om teams van onder de 13 jaar niet meer op kunstgras te laten spelen is dat deze leeftijdscategorie nog speels is met de rubberen korrels en er meerdere bezorgde ouders zich bij de voetbalclub hebben gemeld. Het kunstgras kwam in opspraak na een uitzending van het televisieprogramma Zembla. Volgens Zembla zouden de rubberen korrels kankerverwekkend zijn. HFC’15 neemt maatregelen en wacht de nieuwe onderzoeken van de KNVB niet af.

Alle teams trainen in ieder geval één keer per week op natuurgras. De tweede training op kunstgras is naar eigen keuze van de speler en/of ouder. Spelers die graag extra op gras willen trainen kunnen zich melden bij de club. Daarnaast zullen de keeperstrainingen alleen nog maar op natuurgras plaatsvinden. HFC’15 beschikt tevens over een kunstgrasveld met een andere vulling. Deze staat niet ter discussie en kan ‘gewoon’ worden gebruikt.

Enquete

Het bestuur van HFC’15 hecht veel waarde aan de mening van leden en ouders en houdt daarom een enquete op de website. De voetbalclub laat de uitslag zwaar meewegen bij het nemen van eventuele maatregelen.