Burgemeester Grootegast krijgt opvallend bezoek

GROOTEGAST – Onverwachts bezoek voor nieuwe burgemeester van Grootegast, Ard van der Tuuk. De 7-jarige Ruben, kleinzoon van wethouder Sjabbo Smedes, kwam langs op het gemeentehuis.

Na het overlijden van Kor Dijkstra nam Sjabbo Smedes de burgemeesterstaken over, maar sinds twee weken is Van der Tuuk de nieuwe burgemeester. En dat zat kleinzoon Ruben niet helemaal lekker.

Ruben wilde graag een gesprek met de nieuwe burgemeester om te kijken of alles wel goed ging met opa’s werk. Tijdens het gesprek ging het onder andere over FIFA 16, freerunnen en de F’jes van FC Grootegast. Ook de hobby’s van de burgemeester kwamen ter sprake.

Toen ‘opa’ vroeg wat hij van de nieuwe burgemeester vond, zei Ruben: “Grappig”. Dat zit dus wel goed. Afgesproken werd dat de burgemeester na de vakantie nog wat over zijn werk komt vertellen in Rubens klas, groep 4 van de Jan Kuipersschool in Grootegast