Groen Geel en TKB experimenteren met spelregels

GRONINGEN – Voetbalclubs Groen Geel en The Knickerbockers gaan donderdag door middel van een oefenwedstrijd experimenteren met de spelregels.

De speciale oefenwedstrijd wordt georganiseerd door het Dagblad van het Noorden. Tijdens de wedstrijd tussen beide studentenverenigingen worden er 6 nieuwe spelregels toegepast. De regels zijn bedacht door een hoogleraar sportstatistiek van de RUG, die het voetbalspelletje graag aantrekkelijker wil maken.

Zo mag de keeper de bal niet meer vangen, enkel alleen nog wegstompen, slaan of schoppen. Bij een gele kaart volgt er een tijdstraf en geldt de buitenspelregel niet meer in het strafschopgebied. Er mag onbeperkt worden gewisseld, ook als het spel niet stil ligt. Bij een ingooi of een vrije trap mag de speler in dribbelen, net als bij het hockey. De laatste regel is dat de bal niet meer teruggespeeld mag worden op de keeper of een medespeler in het strafschopgebied.

De oefenwedstrijd tussen beide eerste elftallen op Sportpark Corpus den Hoorn begint om 19:15 uur en is gratis te bezoeken. De nieuwe spelregels worden voor aanvang van het duel uitgedeeld. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd gaan volgen via een livestream op www.dvhn.nl.