Tom van de Looi tekent eerste profcontract bij FC Groningen

GRONINGEN – Tom van de Looi, de zoon van oud-speler en trainer van FC Groningen Erwin van de Looi, heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 17-jarige jeugdspeler komt dit seizoen uit voor FC Groningen onder 19 jaar.

In het bijzijn van zijn familie en zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink heeft Van de Looi een driejarige overeenkomst getekend, dat hem verbindt tot medio 2019.

Tom van de Looi begon bij voetbalvereniging ONR uit Roden maar kwam al vrij snel naar de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij doorliep alle jeugdteams van FC Groningen en speelde voornamelijk als centrale verdediger of controlerende middenvelder. In goed overleg met de club moet Van de Looi zich de komende tijd richten op een positie als controlerende middenvelder.

Het jonge talent komt ook uit voor Oranje onder-18.