Ad-interim voorzitter Liesbeth Jansen stopt bij RUN Winschoten

RUN Winschoten 2014

WINSCHOTEN – Liesbeth Jansen stopt als ad-interim voorzitter van de RUN Winschoten. Tijdens de evaluatievergadering met alle commissies heeft Jansen dit zelf bekend gemaakt.

Jansen trad in 2014 toe in het toenmalige bestuur, dat destijds slechts uit 3 personen bestond. Voor de 40e editie in 2015 waren er ambities om dit te vieren met een WK. Hiervoor moest er een bestuur staan die samen met de race-director, eventmanager en de commissies dit mogelijk kon maken. Zoals bekend werd het WK een enorm succes en was Winschoten even de TOP of the WORLD.

Liesbeth Jansen is in 2015 nog geridderd voor haar staat van dienst in de atletiekwereld. Ze blijft overigens nog wel actief in de Ultrawereld, ze is door de Atletiek Unie wederom kandidaat gesteld voor het bestuur van de IAU (International Association of Ultraunnners). De verkiezingen vinden eind november plaats.

Vice-voorzitter Hemmie Boers neemt zolang de honneurs waar, tot er een nieuwe voorzitter is gevonden. De RUN 2016 was een prachtige en mooie editie, de meest elementaire functies zijn weer ingevuld. Inmiddels is Andre Lammers als nieuw bestuurslid toegevoegd waardoor het bestuur uit 6 personen bestaat.