FC Groningen met Davidson tegen AZ

GRONINGEN – FC Groningen mag zondag ‘gewoon’ aantreden met Jason Davidson. De schorsing van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, is kwijtgescholden. De KNVB laat op haar website weten dat er geen sprake is van een buitensporige handeling.

De Australische linksback kreeg vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen de rode kaart van scheidsrechter Richard Liesveld, na een vermeend knietje in de richting van SC Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli.

FC Groningen ging in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Donderdagavond vond de zitting in Zeist plaats, waarbij FC Groningen naast de hoofdrolspeler zelf vertegenwoordigd werd door teammanager Bas Roorda en huisjurist Wim Entzinger.

FC Groningen ontvangt zondag in het eigen Noordlease Stadion de nummer 5 van de Eredivisie, AZ.