Nog altijd geen vergunning voor Oktoberfest Groningen

GRONINGEN – Het is nog altijd maar de vraag of het Oktobertfest in Groningen doorgang kan vinden. De gemeente Groningen heeft nog steeds geen vergunning afgegeven, voor het feest dat op 4 en 5 november plaats vindt in het Stadspark.

Sponsor

Inmiddels heeft de webshop Lederhosen.nl van verkleedwinkel Confetti uit Groningen zich teruggetrokken als sponsor. De webshop zou het personeel van kleding voorzien. Verkleedwinkel Confetti is de gang van zaken beu en vertrouwt de organisatie niet meer.

Ongeregeldheden Alkmaar

Het Oktoberfest zou ook plaatsvinden in Arnhem en Den Haag. Het feest in Arnhem gaat definitief niet door. De gemeente verleent geen vergunning na de ervaringen in Alkmaar. Het Oktoberfest in Alkmaar liep vorig jaar niet zoals gepland. Bezoekers moesten lang wachten om naar binnen te kunnen en het bier was te vroeg op. Ook zouden er een aantal serveersters zijn aangerand. Op het laatste moment ging het evenement van drie dagen naar één dag. Gedupeerde feestgangers wilden hun geld terug, maar konden zwaaien naar het geld.

Groningen

De gemeente Groningen wacht op een besluit van de gemeente Den Haag. De vergunning ligt in principe klaar, maar beide gemeenten hebben nog geen keuze gemaakt. In Groningen is inmiddels de feestavond op 3 november van de lijst geschrapt. Volgens de organisatie zouden er te weinig kaarten zijn verkocht.