Orgelconcert in Magnuskerk in Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Winfried Dahlke (Duitsland) en Darija Schneiderova (Rusland) geven op 30 november om 16:00 uur een orgelconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Dit geweldige koppel heeft al een paar keer eerder dit jaar samen een concert gegeven op het prachtige Freytag-Schnittger orgel van de Magnuskerk, te weten op 30 augustus en ook tijdens het klokgieten op 30 september waren ze van de partij. Op het programma staan deze keer werken van Johann Georg Albrechtsberger, Johann Sebastian Bach, Leberecht Baumert, Johann Heinrich Buttstett, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert en Johann Gottfried Walther. Het wordt weer een zeer gevarieerd concert. Enerzijds is er de speelse muziek van Wahlter en anderzijds is ook de meer diepzinnige muziek van Bach. Ook nu zullen ze weer aan aantal werken “quatre mains” spelen.

Het is werkelijk een belevenis om dit mee te maken. Er komt dan nog veel extra’s uit het prachtige orgel! Ze kennen namelijk, als vaste concertgevers, het orgel door en door en weten de luisteraars iedere keer weer te bekoren met prachtige orgelspel. We kunnen dit concert weer van harte bij u aanbevelen! In de pauze wordt u koffie of thee aangeboden.

De entreeprijs is 7 euro.