Paperaszo van Humanitas is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

MIDDEN GRONINGEN – In de loop van de jaren is de activiteit Paperaszo van Humanitas afdeling Midden-Groningen uitgegroeid tot een instituut, dat vele inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Slochteren ondersteunt, die moeite hebben om hun administratie op orde te houden. In 2015 hebben meer dan 1200 inwoners gebruik gemaakt van de diensten van de vrijwilligers van Paperaszo. Door een nog steeds toenemende vraag om ondersteuning en door de uitbreiding van haar werkgebied zoekt Humanitas nieuwe vrijwilligers. Vanaf november 2016 worden de vrijwilligers van de afdeling Humanitas Midden-Groningen ook actief in de gemeente Menterwolde.

De vrijwilligers van Paperaszó helpen mensen met het invullen van formulieren en ondersteunen zij hen bij het op orde brengen van hun financiële administratie. De vrijwilligers proberen de mensen zodanig te helpen, dat ze na enige tijd zelf weer hun administratie op orde kunnen houden. De dienstverlening gebeurt zowel bij de mensen thuis als in het kantoor van Humanitas. Ook doen ouderen een beroep op de vrijwilligers, wanneer hun partner, die altijd de administratie deed, hen ontvalt en zij niet weten hoe zij de administratie op orde kunnen houden.

Een aantal vrijwilligers van Paperaszo ondersteunt ook de mensen die een belastingformulier moeten invullen of een aanvraag moeten doen voor een zorg- of kindertoeslag. Ook verrichten de vrijwilligers van Paperaszo diensten voor de Gemeentelijke Kredietbank. Zij helpen de mensen bij het aanvragen van een schuldsanering door het kaart brengen van de schuld en alle informatie zo te ordenen dat de aanvraag bij de Kredietbank vlot kan verlopen. Ook worden bij de activiteit Paperaszo vrijwilligers gezocht voor het bezoeken van mensen, die een kanskaart in de bus hebben gekregen. Humanitas doet deze activiteit samen met een aantal andere organisaties. Het gaat hier om vrijwilligers, die het leuk vinden bij de mensen langs te gaan en te vragen of ze nog hulp nodig hebben bij het aanvragen van diverse inkomensondersteunende maatregelen. Door de hulpverlening hebben de vrijwilligers van Paperaszo veel kennis vergaard, die ze graag doorgeven aan anderen. Wanneer u ook bij deze groep vrijwilligers wilt behoren, die anderen helpen, dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Paperaszo. Van de vrijwilligers wordt geen specifieke opleiding gevraagd. Het gaat om mensen, die graag hun medemens willen helpen. Humanitas ondersteunt de vrijwilligers in hun taak. Humanitas voert een beleid waarin de vrijwilligers volledige erkenning krijgen voor het nuttige werk dat hij of zij voor de samenleving doet. Ook biedt zij een reis- en onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Humanitas aan de Kerkstraat 161 in Hoogezand. Heeft men geen tijd of gelegenheid te komen, dan kan men bellen met het kantoor. Het telefoonnummer van het kantoor is 0598-383048. Er wordt dan een afspraak gemaakt.

Foto: Google Streetview