Oktoberfest Groningen definitief afgelast

GRONINGEN – Het Oktoberfest in Groningen gaat definitief niet door. De gemeente Groningen heeft besloten geen vergunning af te geven voor het bierfeest, dat op 3, 4 en 5 november zou plaatsvinden in het Stadspark. Burgemeester Peter den Oudsten vindt dat de veiligheid en de openbare orde niet zijn gegarandeerd.

Het Oktoberfest stond de afgelopen weken al onder een vergrootglas. Vorig jaar liep het evenement in Alkmaar al uit op een fiasco. Bezoekers moesten lang wachten om naar binnen te kunnen en het bier was te vroeg op. Ook zouden er een aantal serveersters zijn aangerand. Op het laatste moment ging het evenement van drie dagen naar één dag. Gedupeerde feestgangers wilden hun geld terug, maar konden zwaaien naar het geld.

Eerder deze week trok webshop Lederhosen.nl van verkleedwinkel Confetti uit Groningen zich terug als kledingsponsor. De webshop zou het personeel van kleding voorzien.

De feesten in Anrhem en Den Haag gaan ook niet door. Of de kaartjeskopers in Groningen hun geld terugkrijgen, is nog niet bekend.