Damclub Winschoten in prijzen tijdens massadamkamp

OUDE PEKELA – Damclub Winschoten heeft woensdagavond in MFC “De Binding” in Oude Pekela op de massadamkamp van de Oost Groninger Dambond (OGD) de titel gepakt in de beginnersklasse.

Het team bestond uit Richard de Rooy, Henk Smit en Grieko Kruijer. Winschoten 2 legde beslag op het zilver en werd gevormd door Wim Westerbeek, Anke Sijbesma en Evert van Leeuwen. Om de beginnende dammer meer te betrekken bij deze sport riep het bestuur van de OGD vorige seizoen een aparte groep in het leven. Na twee seizoenen blijkt deze constructie een gouden greep te zijn. Van origine is de massadamkamp opgezet voor alle leden van de OGD om het nieuwe damseizoen voor clubviertallen in te luiden.

De OGD wordt overigens gevormd door Meeden, DVK Groningen, Rhederweg, Veendam, Pekela en Winschoten. De clubs namen deel met 4, 5 of 6 tallen, waarbij elk teamlid tegen een speler van een ander team 1 partij speelde. Veendam 1 pakte de titel, voor DVK en Winschoten 1.