Expositie Piet de Raad in gemeentehuis Pekela

OUDE PEKELA – Piet de Raad exposeert van 31 oktober tot 7 december in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Piet de Raad

Piet de Raad werd vooral beïnvloed door de wens een echt schilderij van een paard te hebben. Daarnaast werd hij gestimuleerd door zijn vrouw die dacht dat hij zich zou gaan vervelen, en door de leuke meidengroep waarin hij terecht kwam. Zijn schilderstijl karakteriseert zich door het ‘natuurlijke’ en het ‘echte’.

Hij is ooit bij Academie Minerva naar binnen gelopen en geschrokken weer naar buiten gehold. Hij wilde realistisch schilderen en besloot dat op zijn eigen manier te gaan doen. Het resultaat was een hele productie van katten, honden, paarden en vogels. Ze staan op het doek alsof ze er zo vanaf willen springen.

Nieuwsgierig geworden?

Van maandag 31 oktober tot 7 december 2016 is een selectie van zijn werk te bewonderen in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren. Op dinsdagochtend 1 november 2016 is Piet ook zelf aanwezig. Meer werk van Piet is te zien in de Beukenhof in Musselkanaal en in de Breehorn in Veendam. Natuurlijk kunt u ook kijken op: www.pietderaad.nl.