Expositie ‘Duizend Dingen’ in Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Van een oude typemachine tot een boekje met recepten. Vanaf zondag 6 november zijn deze en vele andere voorwerpen te zien tijdens de expositie ‘Duizend Dingen’ in het Museum de Oude Wolden in Bellingwolde (MOW). Het gaat niet alleen om erfgoed maar ook om kunstobjecten en nostalgische voorwerpen.

Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff en wethouder Lea van der Tuin hebben ook elk een dierbaar voorwerp laten exposeren.

Met de publieksactie ‘Dit is echt mijn ding’ heeft het MOW mensen opgeroepen hun oude en dierbare objecten in te leveren. Velen hebben hier gehoor aangegeven, met een kleurrijke expositie van vele voorwerpen tot gevolg. Naast de persoonlijke ‘dingen’, zijn er onder de noemers ‘Verdwenen dingen’ en ‘De orde der dingen’ allerlei andere objecten te zien. Elk object heeft een eigen verhaal, allemaal uit de eigen streek.

Zondag 6 november aanstaande opent wethouder Lea van der Tuin de expositie, vanaf 14:30 uur zijn de deuren van het museum geopend. De expositie is te zien tot 19 maart 2017. Meer informatie is te vinden op www.mow.nl.

Foto: Google Streetview