Gemeente Groningen organiseert inloopbijeenkomst over éénrichtingsverkeer Herebrug

GRONINGEN – De gemeente Groningen wil graag medio 2017 éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer op de Herebrug instellen. Dit betekent dat de rijrichting vanuit de binnenstad naar de Hereweg komt te vervallen. Om de mening te horen van omwonenden en andere belanghebbenden over deze plannen zijn ze uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op donderdag 3 november.

Dit vindt plaats tussen 17:00 en 20:00 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel 14.

De gemeente wil graag éénrichtingsverkeer op de Herebrug om doorstroming op de Stationsweg te bevorderen en het verkeer te spreiden. Daarnaast om het mogelijk te maken dat bussen sneller van het Hoofdstation naar het Zuiderdiep en v.v. kunnen rijden. Tot slot om fietsers op de Herebrug meer ruimte te bieden. Om dit te realiseren komt er een nieuwe rijbaanindeling op de Herebrug waarbij de autorijbaan vervalt vanuit de binnenstad en er een bredere fietsstrook wordt aangelegd. Verder wordt de rijrichting rondom de Parkeergarage Museum Centrum omgedraaid en komt er een ‘rechtsaffer’ vanaf de Heresingel richting de Oosterbrug.

Verkeerskundigen van de gemeente hebben de plannen voor het eenrichtingsverkeer Herebrug globaal uitgewerkt en zijn erg benieuwd naar de mening van omwonenden en andere belanghebbenden over deze plannen.

Foto: Google Streetview