Museum Nienoord open tijdens wintermaanden

LEEK – In de afgelopen jaren is Museum Nienoord in de wintermaanden gesloten geweest voor publiek. Dit jaar volgt het museum een nieuwe koers. Vanaf november tot en met maart is museum Nienoord geopend voor het publiek. De dagen en openingstijden zijn daarbij aangepast.

Het publiek kan van vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur het museum bezoeken. In de kerstvakantie en voorjaarsvakantie is het museum weer geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Museum Nienoord heeft twee tentoonstellingen samengesteld die u in deze wintermaanden kunt bezoeken voor de prijs van één! Uiteraard is ook Borg Nienoord tijdens deze dagen geopend.

Naast het unieke aanbod van rijtuigen, arresleeën, bokkenwagens, koetsen en toebehoren staat er deze maanden de Gala Berline centraal. In Nederland zijn zeer weinig gala-berlines bewaard gebleven. In samenwerking met Kasteel Twickel, Museum van Loon, Paleis het Loo en het Koninklijk Staldepartement zullen vier berlines in 2016 en 2017 getoond worden aan het publiek. Door samen te werken hopen de verschillende organisaties meer aandacht te vestigen op het Nederlands hippomobiel erfgoed. Museum Nienoord toont een van de gala-berlines uit de eigen collectie: de ‘Senaatskoets’. De gala-berline rijdt al sinds de 19de eeuw door de straten van Groningen en wordt nog steeds gebruikt door de Senaat van het Groninger Studentencorps Vindicat atque Polit.

Actueel en indrukwekkend is tevens de tentoonstelling Kunst op het Kruispunt, verhalen van vluchtelingen. De tentoonstelling bestaat uit schilderkunst, ruimtelijk werk, fotografie en grafiek van Mahmod Alkhari, Mohab Anzo, Saeed Bakhshi, Ahmad Haraji, Sattar Kawoosh, Peter Lazarov, Talal Shkeifah en Lubna Yaseen. Kunstenaars die zijn gekozen op hun achtergrond als vluchteling. Wat hen verbindt is de kwaliteit van hun werk, die blijkt onafhankelijk van de woon- of verblijfplaats. Hun achtergrond verrijkt op uiteenlopende manieren hun werk: hierin nemen ze de kunstgeschiedenis van hun nieuwe leefomgeving op en in de kruisbestuiving overbruggen ze duizenden kilometers aan culturele diversiteit.
Bezoek op afspraak voor groepen vanaf 10 personen blijft altijd mogelijk, ook op andere weekdagen. Wij stellen graag een passend programma voor u samen.

Entree:
Volwassenen 6,00 euro
Kinderen tot en met 7 jaar gratis
Kinderen vanaf 8 jaar 3,00 euro
Groepen vanaf 10 personen 5,00 euro
Museumkaart is geldig