Museumzolder Noord-Nederlands Trein & Tram museum geopend

ZUIDBROEK – Komende zaterdag, 5 november, is de museumzolder van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum weer geopend voor het publiek. Het NNTTM heeft een grote collectie spoorwegspullen. De collectie bestaat onder meer uit een groot aantal verzamelingen van bijvoorbeeld spoorwegpetten, boeken en kleding. Veel van de voorwerpen zijn standaard niet in het museum te vinden maar liggen opgeborgen in het depot van het museum. Een unieke kans om de verborgen schatten van het museum te bekijken.

Ook kunt u momenteel de nieuwe expositie ‘Blik op het Spoor’ bekijken. Deze expositie is een publiekstrekker en trok het afgelopen weekend meer dan 100 bezoekers naar het trein- en trammuseum in Zuidbroek.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.