Pijnlijke nederlaag voor Westerwolde bij WEO

WOLDENDORP – Westerwolde heeft voor de vierde keer achter elkaar verloren. De ploeg van trainer Loek Swarts verloor op een sneue wijze van WEO. In Woldendorp werd het 3-2. Westerwolde liet grote kansen onbenut, en aan de andere kant gingen de doelpunten er wel in. En weer stond het Vlagtwedder team met lege handen.

Afgaande op het begin van deze wedstrijd was dat ook wel te verwachten, want na vijf minuten spelen stond Westerwolde al op een achterstand van 2–0. WEO strafte een aantal fouten in de defensie van Westerwolde ongenaakbaar af. Al in de 2e minuut wist Martijn Groenhagen te scoren en in de 5e minuut deed Jan Meijerhof dat nog eens dunnetjes over. Westerwolde zat echter niet bij de pakken neer en met soms goed aanvalsspel werd de verdediging van WEO onder druk gezet. In de 20e minuut kreeg middenvelder Kevin v.d. Laan vrije doortocht richting het doel van WEO en met links wist hij met een fraaie schuiver de doelman van WEO te verschalken. Westerwolde bleef aandringen en goed doorzetten van Martin Boer werd dan ook in de 39e minuut beloond met een tweede treffer. Hoewel de keeper van WEO eerder bij de bal was dan Boer, schoot hij het leer dusdanig hard tegen de aanvalsleider van Westerwolde aan, dat deze in het lege doel verdween. Met een 2–2 tussenstand gingen de ploegen dan ook naar de thee en konden beide trainers met de spelers overleggen hoe de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken.

Dit laatste probeerde Westerwolde uit volle macht. Menig aanval rolde dan ook richting het doel van WEO, maar de kansjes die daaruit ontstonden konden niet worden benut. Deels was vaak de eindpass niet goed en deels ontbrak het ook aan geluk. In de 70e minuut pareerde de goalie van WEO een mooi schot van Marco Boskers en met een snelle, lange uittrap wist hij aanvaller Patrick Bult te bereiken. Deze was slimmer en sterker dan de verdedigers van Westerwolde en vanuit de kluts verdween de bal enigszins gelukkig in het doel van Westerwolde: 3–2. In de resterende speeltijd was het Westerwolde dat de klok sloeg. In het strafschopgebied van WEO ontstonden diverse scrimmages, maar de bal wilde niet in het doel. Een mislukte voorzet van invaller René v.d. Laan werd door de doelman uit de hoek getikt en ook deze corner, evenals de vele andere corners, leverde geen succes op. Na ruime blessuretijd, bijgeteld door de overigens goed leidende arbiter Bos, was ook deze wedstrijd historie. Westerwolde kon een sneue, qua spelbeeld niet terechte nederlaag op haar conto bijschrijven.

Doordat de zes nederlagen in deze competitie (behalve tegen FVV) niet erg groot uitvielen, kan gesteld worden dat Westerwolde in de meeste wedstrijden goed meevoetbalt en prima partij biedt, maar dat het scorend vermogen enigszins aan de matige kant blijft. Mocht ook dit onderdeel van de voetbalsport kunnen worden verbeterd, dan zullen er vast en zeker betere uitslagen volgen. Te beginnen volgende week in Boven Pekela waar Pekelder Boys de negende tegenstander in deze competitie is.