Henk Tiggelaar verricht startschot 59e editie Plantsoenloop

GRONINGEN – Henk Tiggelaar verricht op zaterdag 5 november het startschot van de 59e editie van de Plantsoenloop. De oudste loop van Groningen wordt weer gelopen door een paar duizend deelnemers door het Noorderplantsoen.

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. Een van deze enthousiaste lopers is Henk Tiggelaar die dit jaar maar liefst voor de 50e keer meedoet en het startschot verricht voor de 4 km Scholierenloop om 14.15 uur.

De 67-jarige Henk Tiggelaar, die sinds zijn elfde in Groningen woont, kent de Plantsoenloop als geen ander. Tiggelaar werd in de jaren zestig lid van de mannen- en jongensvereniging AV Nurmi, die in 1946 werd opgericht en later overging in Argo’77 en nu bekendstaat als Groningen Atletiek. Nog steeds is Tiggelaar lid en in de beginjaren heeft hij zelfs nog de eerste Plantsoenloop mede georganiseerd. Dit jaar loopt hij maar liefst voor de 50e keer mee. Het hadden er ook meer kunnen zijn, maar vroeger werden nog geen medailles maar papieren diploma’s uitgereikt. In zijn eigen archief kon Tiggelaar in ieder geval vijftig herinneringen terughalen.

Inmiddels staan 19 verschillende scholen, alle afkomstig uit Groningen, met iets meer dan 1.300 leerlingen ingeschreven voor de 1 km, 2 of 4 km Scholierenloop. Daarnaast hebben ruim 1.300 individuele deelnemers zich ingeschreven. De online inschrijving loopt nog tot en met vrijdag 4 november 16.00 uur.

In tegenstelling tot andere jaren is het niet mogelijk om in te schrijven op de dag zelf.